Polacy Szwajcaria
Polacy SzwajcariaNatalia & Paweł
A

AnonimOgólne

9 godz. temu

Margot Brands Limited

Hej, mam pytanie, czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją z Margot Brands Limited i firmą windykacyjną letterdata GmbH? Kilka dni temu dostałam wezwanie do zapłaty na kwotę 821,45 CHF. Podobno chodzi o jakieś zamówienie albo umowę z Margot Brands Limited z Hongkongu, którą miałam zawrzeć 5 lipca. Problem w tym, że ja nigdy w życiu niczego w tej firmie nie zamawiałam, nie zakładałam żadnego abonamentu i nie zawierałam z nimi żadnej umowy. Przeszukałam dokładnie swoją skrzynkę mailową z tego okresu i nie mam kompletnie nic. Żadnego potwierdzenia zamówienia, rejestracji, umowy, faktury ani nawet wcześniejszego ponaglenia do zapłaty. Najdziwniejsze jest jeszcze to, że wszystko zostało wystawione na moje stare, panieńskie nazwisko, którego nie używam już od około dwóch lat, a rzekoma umowa miała być zawarta dopiero w lipcu tego roku. I nagle po ponad miesiącu dostaję wezwanie od firmy windykacyjnej na ponad 800 CHF z informacją o możliwości Betreibung. Jestem naprawdę w szoku, bo nie mam pojęcia, skąd mają moje stare dane i na jakiej podstawie twierdzą, że cokolwiek z nimi zawierałam. Zaczęłam szukać informacji w internecie i okazuje się, że podobne przypadki dotyczące właśnie Margot Brands Limited i letterdata były już opisywane w szwajcarskich mediach i ostrzegały przed nimi również szwajcarskie instytucje. Oczywiście zakwestionowałam całą należność i wysłałam do letterdata sprzeciw listem poleconym. Poprosiłam też o przedstawienie dowodu zawarcia tej rzekomej umowy, danych użytych przy zamówieniu, adresu IP, maila, telefonu i informacji, skąd w ogóle mają moje stare dane. Czy ktoś tutaj dostał coś podobnego albo miał już do czynienia z tymi firmami? Jeśli tak, to bardzo proszę napiszcie, jak to się u Was skończyło i co zrobiliście, bo jestem ciekawa, ile osób znalazło się w podobnej sytuacji.

← Wróć na forum

Inne posty — Ogólne